vrijdag 31 juli 2009

3 Ecommerce-tips voor de zomermaanden

Nog een (half) uurtje tijd vandaag? Hier volgen 3 'easy-to-implemen- tips die jouw ecommerce business een boost kunnen geven.

1. Leve the long tail! Mensen zoeken niet op één woord, maar beschrijven vaak wat ze zoeken, en gebruiken hierbij in Google dus meerdere woorden tegelijkertijd.
Denk dus in (korte) zinnen in plaats van woorden om je producten te beschrijven. Zulke korte zinnen worden ook wel 'long tail keywords' genoemd. Als je dit goed optimaliseert, kan je organische traffic gemakkelijk met 20% stijgen.

2. Gebruik je statistieken. Kijk niet alleen naar bezoekers of pageviews. De meest interessante statistieken zijn vb. de zoektermen waarmee surfers naar je site komen. Kijk waar je gebruikers werkelijk op zoeken en optimaliseer je site verder in die richting. Ben je een Adwords-adverteerder? Als de zoekwoorden sterk verschillen van je adwords-zoekwoorden, kan je die laatste beter optimaliseren.

3. Zet een Google Alert op voor zoekwoorden die voor jouw site de hoogste conversies opleveren. Google stuurt je periodiek een verzameling door van alle video's/blog posts/nieuwsartikels rond dit keyword. Je krijgt met andere woorden een overzicht die overjouw top-keywoord gaan. Een bron voor goede websites om via PPC op te adverteren, meer over je product te weten te komen, of gewoon een link uit te wisselen!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad, dat van die Google alert gebruik ik ook. Wel de resultaten filteren natuurlijk.

Bedankt voor de tips!
Peter

David zei

@Peter, handig is om de filter ing op pagerank t maken. Kn je je met1 focussen op de meest interessante

Anoniem zei

Wanneer start een nieuwe cursus ecommerce?

ecommerce zei

De nieuwe cursus 'Ecommerce Ondernemer' start in Syntra Genk op dinsdag 15 september. Op 2 september is er ook een gratis infodag in Genk.

Dennis Smit zei

Geen werving en selectiebureaus, enkel werkgevers! Solliciteer dus rechtstreeks bij de werkgever. Check jouw ict vacature!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!