woensdag 9 juli 2008

Belgen verkiezen winkelier boven online shoppen


Belgische consumenten blijven in de eigen winkelier geloven hoewel de onlineverkoop in 2007 met bijna 50 procent steeg. In de rest van Europa is online shoppen veel populairder."In ons land vind je bijna op elke hoek een winkelier", legt Marc Périn, directeur van BeCommerce, uit in de krant.

BeCommerce verenigt bedrijven die onder andere via internet, catalogi en de post hun goederen en diensten aanbieden. "De afstanden die een consument moet afleggen naar een winkel in de buurt is opmerkelijk kleiner dan bijvoorbeeld in Nederland, Frankrijk of Duitsland", vervolgt hij.

Kritisch en veeleisend
Bovendien is de Belgische consument volgens hem zeer kritisch en veeleisend en wil hij alles zelf in handen houden. In de toekomst zal België naar zijn mening het Europese gemiddelde niet overstijgen. Bedrijven in ons land zijn ook minder geneigd om over te gaan tot onlineverkoop. Périn: "In Nederland zijn er tienduizend websites die online producten verkopen terwijl bij ons er zo'n 3.100 actief zijn. Dat is een immens verschil.

Creatief
Vorig jaar steeg de onlineverkoop met 47 procent en bij "pure players", handelaars die producten enkel via internet verkopen en geen winkel hebben, was er zelfs een groei van 70 procent. "In ons land wordt wel creatief omgesprongen met onlineverkoop. Zo biedt warenhuisketen Delhaize tachtig procent van zijn 'Wine World' via internet aan", merkt Périn nog op.Online betalenBelgen betalen steeds meer online, wat bewijst dat het vertrouwen in de betaalmethodes toeneemt. Périn: "Zowel het vertrouwen in het achterlaten van betaalgegevens op internet als het vertrouwen in internetbedrijven neemt toe." (De Morgen/belga/tdb)

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!