vrijdag 7 mei 2010

De nieuwe Google: Google Caffeïne


Hoge posities in Google zijn belangrijk voor iedereen die iets of wat serieus wil doen op het internet. Zeker in België of Nederland, waar 95% van het zoekverkeer via Google komt.
Internetondernemers houden dan ook hun adem in bij het verschijnen van een nieuwe Google. Want wat als je ineens van plaats 1 naar plaats 10 zou donderen?

Over Google Caffeine is op beperkte tijd al heel veel onzin geschreven, overgenomen, en opnieuw geschreven. Feit is dat niemand het echt weet.

Is er veel om je ongerust over te maken? Nee. Moet je dan gewoon verder doen met seo zoals je dat al eerder deed? Nee, ook niet. Een aantal criteria worden namelijk belangrijker.


Om je een hoop gezwets op andere blogs te besparen, vat ik de belangrijkste conclusies kort samen:


1. Relevantie, relevantie en…relevantie

Het zal moeilijker worden om Google te misleiden. Nog meer dan vroeger gaat Google op zoek naar authoriteiten binnen een bepaald zoekdomein.

Hoe kan je dat doen:
-nog meer zorg besteden aan unieke content
-de content slim schrijven: kernwoorden, synoniemen. Keyword stuffing wordt sneller doorprikt met Google Caffeine.
-links krijgen van andere authoriteiten-sites. Beter een link op Wikipedia, dan 10 van prullariasites.
-Investeren in social media. Je moet zorgen dat mensen naar jou gaan linken in hun blogs, Facebook, en ga zo maar door. Want dat betekent voor Google dat je een relevante site hebt.


2. Leeftijd gaat meer meespelen

Zoekopdrachten kunnen ‘anytime’ (dus over alle jaren heen) gebeuren. De leeftijd van een website zal waarschijnlijk nog meer meespelen dan vroeger.
Andersom kan er ook gezocht worden op iets in vb. de afgelopen maand. Het wordt dus zeker zo belangrijk om nog meer updates op je website uit te voeren en de content te laten veranderen.


3 Totaal aantal geïndexeerde pagina’s

Het indexeren zal sneller kunnen gebeuren. De laadsnelheid van je websitepagina’s wordt daardoor ook belangrijker. Het indexeren moet ook vlot kunnen gebeuren. Aan dit (iets technischere) aspect moet je dus meer aandacht besteden.


Met andere woorden: Google wordt slimmer, beter, en ga je moeilijker kunnen misleiden met wat nietsbetekende linkjes of wat keyword-stuffing.

Nog een tip: Google experimenteert met gecombineerde resultaten, waarbij video’s, blogposts, afbeeldingen ook in de resultatenlijst verschijnen. Richt je pijlen dus niet alleen op de tekst, maar verzorg ook je afbeeldingen, social media (zie hoger) of start een eigen YouTube-kanaal op.Bookmark and Share

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuke samenvatting, Andy. Ik denk persoonlijk ook dat laadsnelheid wel eens veel belangrijker gaat worden. En het klopt wat je zegt over dei gemixte resultaten...google experimenteert er nu al stevig mee en het gaat als je het mij vraagt alleen nog maar toenemen.

groet!
Peter Buckings

Anoniem zei

Misschien is deze url ook wel interessant:
http://www.comparecaffeine.com

dan kan je de 2 googles (oud en nieuw) met elkaar vergelijken.

Andy Serdons zei

Leuk! Thanks for the tip

Dennis Smit zei

Geen werving en selectiebureaus, enkel werkgevers! Solliciteer dus rechtstreeks bij de werkgever. Check jouw ict vacature!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!