vrijdag 16 april 2010

E-commerce wetgeving: verzendkosten voor rekening van consument als die binnen de bedenktijd blijft

Toch wel een opmerkelijk arrest gisteren. Het is ons wel al bekend dat de consument die iets op het internet koopt, in veel gevallen recht heeft op een bedenktijd. Vaak waren de verzendkosten ten laste van de koper. In Duitsland is er nu een bedrijf veroordeeld die de verzendingskosten aan de consument wou aanrekenen.

Een consumentenorganisatie heeft de rechtzaak ingespannen bij het Europees Hof van Justitie. Een consument die iets op internet koopt, moet zijn aankoop dus niet alleen kunnen annuleren, hij moet ze ook gratis kunnen terugsturen. Zonder extra vergoeding, zonder een reden op te geven. Uiteraard bestaan hier uitzonderingen op, zoals we in een vorig artikel al eens behandelden. De bedenktijd is voorlopig trouwens nog 7 dagen, maar wordt binnenkort 14 dagen.
Lees meer hierover in onze eerdere post over de ecommerce wetgeving.Bookmark and Share

1 opmerking:

Dennis Smit zei

Geen werving en selectiebureaus, enkel werkgevers! Solliciteer dus rechtstreeks bij de werkgever. Check jouw ict vacature!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!