vrijdag 3 oktober 2008

Web 2.0

Vernieuwend kan je het niet meer noemen, maar wel positief is dat meer en meer bestaande grote merken de stap zetten naar een grondige herwaardering van hun digitale stek. De site van doe-het-zelfzaak Hubo is een van de sites die een 'opknapbeurt' kreeg.

De Belgische site van Hubo is een schoolvoorbeeld van een 2.0 site met blogs, fora, het delen van tips, personalisering, calculeringstools voor interactiviteit, etc. De Nederlandse site was al veel eerder 'mee met zijn tijd'. Toch zou je op het eerste zicht er niet vanuitgaan dat de 2 sites van een en hetzelfde bedrijf zijn. Welke vind jij het beste, die van Nederland of Belgiƫ?

Check it out op www.hubo.be of www.hubo.nl

3 opmerkingen:

mario zei

Hallo, ik denk pers. dat de NL site iets gemakkelijker is,vanaf de startpagina kun je al duidelijk zien wat je nodig hebt.
Op de BE site moet je klikken op de link site map, natuurlijk weet niet iedereen wat dat is.
Heb wel gezien de op de BE site ook een E-shop aanwezig is maar dit is volgens mij niet echt interessant.

Groetjes, Mario

dominique zei

De nederlandse site is duidelijk veel aantrekkelijker en toont proffesioneler dan de belgische. De site is overzichtelijker en makelijker in gebruik met een paar mooie interactieve toepassingen zoals de folder.

Mvg. Dominique Meijnen

Anoniem zei

Ik vind de Belgische site beter. Bij de Nederlandse vind ik het storend dat het scherm niet volledig benut wordt. Bij de Belgische mis ik wel 'Assortiment'. Er is wel een e-winkel en de folders staan online, maar dit dekt niet alle produkten. Bij de Nederlandse staat wel 'Assortiment', maar dat is erg beperkt uitgewerkt zodat het ook weinig zin heeft.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!