woensdag 6 augustus 2008

Nieuwe TLD's te koop

www.brussel.bru of www.computers.pc zijn domeinnamen die binnenkort wel eens zouden kunnen voorkomen. Enig nadeel is wel dat je al een 100 000 EURO zou moeten hebben om er eentje te kopen.
De TLD's zijn te koop bij Combell. Je kan er gratis een offerte vragen voor jouw specifieke TLD.

(uit De Standaard)

De actie van Combell is het gevolg van de beslissing die Icann eind juni heeft genomen. Icann is de instantie die de naamgeving van websites regelt en die besliste dat voortaan naast thematische of geografische achtervoegsels als .com, .net, .be of .eu elk woord of naam in principe in aanmerking kan komen als achtervoegsel. Dat opent de mogelijkheid tot internetadressen als www.economie.standaard, www.stadsbestuur.gent of www.wiewil.seks.


Combell aanvaardt vanaf nu aanvragen voor dergelijke internetadressen. Het bedrijf beweert tot de eerste ter wereld te behoren die hiermee van start gaan. Deze zogenaamde 'preregistratie' is gratis en vrijblijvend. De aanvrager wordt door Combell per e-mail op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen. Veel is er immers nog niet bekend over de aanvraagprocedure die Icann wil hanteren. Wel is al bekend dat een eigen achtervoegsel waarschijnlijk minstens 100.000 euro zal kosten.


Of er veel belangstelling zal zijn voor deze nieuwe top level domains,valt nog te bezien. Behalve de prijs vormt misschien ook de praktische bruikbaarheid een drempel. Iedereen is er immers al aan gewend geraakt dat een Belgisch internetadres eindigt met .be. Het zou wel eens kunnen dat een webadres met een ongebruikelijk achtervoegsel minder gemakkelijk te vinden is dan een dat gewoon op .be eindigt.


Langs de andere kant vormt de nieuwe ontwikkeling wel een antwoord op een mogelijk tekort aan .be-adressen. Overheden kunnen er hun eigen identiteit mee in de verf zetten. Zo zou Vlaanderen het eigen achtervoegsel .vl of .vla kunnen hanteren. Commerciƫle bedrijven kunnen lokale filialen eigen domeinnamen geven. (rmg)

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!