maandag 7 april 2008

Primeur met elektronische identiteitskaart

De Belgische gebruikers van eBay kunnen zich vanaf nu registreren op eBay.be met behulp van hun elektronische identiteitskaart (eID), een wereldprimeur voor de site voor verkoop bij opbod.


De integratie van eID-technologie (zeven miljoen Belgen bezitten er een, dit is 87,5% van de uit te reiken kaarten) zou de authenticiteit van de identiteit van de gebruikers van het eBayplatform moeten versterken, en zo het gevoel van vertrouwen tussen kopers en verkopers verhogen. Het identificatieproces en de online-validatie van de eID steunt op de certificatietechnologie van Certipost, de joint venture van Belgacom en De Post die gespecialiseerd is in de beveiligde uitwisseling van elektronische gegevens.

De integratie van eID op het eBayplatform wordt voorgesteld als een bijkomende troef ten opzichte van het evaluatiesysteem van de kopers en verkopers die de reputatie van eBay tot stand bracht, en zou “eventuele pogingen tot fraude bij het opbieden moeten voorkomen”.

Bron: www.digimedia.be

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!