zaterdag 19 januari 2008

Belgische e-commerce verloor 32 uren verkooptijd

Artikel rond serverproblemen, en de daarbij horende omzetverliezen voor enkele belangrijke e-commerce-spelers.
(thanks 2 Laurent)

Belgische e-commerce verloor 32 uren verkooptijd


De belangrijkste spelers van de Belgische e-commerce hebben tijdens de eindejaarsperiode meer dan 32 uren aan verkopen verloren. De oorzaak was het slecht functioneren van hun server, met als resultaat een site die ontoegankelijk was. Dat blijkt uit een onderzoek van InternetVista, een bedrijf dat de internettoepassingen analyseert.

Bereikbaarheid
Tussen 12 december 2007 en 6 januari 2008 onderzocht InternetVista de toegankelijkheid van 22 Belgische e-commerce sites: 3 Suisses, eBay.be, Fnac.be, Delhaize Wine World, Neckermann, Vandenborre, Free Record Shop, Bivolino, Azur, Bongo, Gift.be, HCW, La Redoute, Mac Line, NetPrint, Unigro, Unikadoo, Weekendesk, HCW, Sherpa, Proxis en ConsoleShop.

"De sites met een bereikbaarheidspercentage van 100 procent waren in deze periode Unigro, ConsoleShop en Unikadoo. Zij werden gevolgd door Mediadis, eBay, Bivolino, Delhaize Wine World, Fnac.be, Proxis en Sherpa. De sites die het slechtste resultaat lieten noteren waren Vandenborre en 3 Suisses", luidt het.

Duizenden euro verlies
"Bij Vandenborre.be hebben wij op 25 december een onderbreking van ongeveer 4 uren vastgesteld", legt Cédric Braem van InternetVista uit. "In het geval van 3 Suisses heeft onze dienst zware problemen opgemerkt tussen 22 en 25 december, waarbij de toegang tot de site meer dan 130 keer geweigerd werd, met in totaal bijna 9 uur onbereikbaarheid."

"Wanneer een site enkele uren onbereikbaar is kan dit duizenden euro verlies betekenen voor de online winkel, vooral in een strategische periode zoals de feestdagen", besluit Cédric Braem. (belga/gb)
18/01/08 11u45

De Persgroep Publishing. Alle rechten voorbehouden.

Geen opmerkingen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Over deze e-commerce blog


Deze blog probeert alle Ecommerce ondernemers met breed e-commerce nieuws en tips te inspireren. Ze wordt geupdated met de medewerking van de studenten van de avondopleiding 'ecommerce ondernemer' aan Syntra Genk.


Ben je op zoek naar een e-commerce of internetmarketing cursus of wil je meer informatie over de avondopleiding ecommerce aan Syntra, stuur me dan een mailtje.Boeken rond e-commerce..tips!